עורך דין פשיטת רגל

במסגרת פועלה של מחלקת חדלות הפירעון ניתן לקבל ייעוץ ולווי משפטי בשלל ההליכים הננקטים בהליך פשיטת רגל ובין היתר, הגשת בקשה למתן צו כינוס הן מטעם החייב עצמו והן מטעם נושה של החייב, הגשת בקשה לבית משפט מחוזי להכרזה על אדם כפושט רגל, בקשה למתן צו הפטר בכלל ולאחר הסדרת תכונית פירעון מוסכמת עם הכנ”ר והמנהל המיוחד בפרט, בקשות להסדרי נושים לפי סעיף 19 א’ לפקודה, וכן  הגשת התנגדויות/ערעורים על החלטות כונס הנכסים הרשמי ו/או על נאמן בתביעות חוב, ייצוג צדדי ג’ העשויים להיפגע מהליך פשיטת הרגל של החייב כדוגמת בן הזוג המתגורר בדירת משותפת עם החייב וכיו”ב.

הליך פשיטת רגל הינו הליך הננקט כנגד אדם חדל פירעון-  ככזה שחייב יותר מכפי שביכולתו לפרוע. מדובר בהליך קולקטיבי המרכז את כלל נושי החייב וחובותיו תוך פיקוח בית המשפט המחוזי ואל מול כונס הנכסים הרשמי הפועל באמצעות בעל תפקיד המכונה “מנהל מיוחד / נאמן.

עם קבלת צו הכינוס המאושר ע”י ביהמ”ש, ניתן לטובת החייב עיכוב הליכים בכל ההליכים הננקטים כנגדו, ובתוך כך לא ניתן לבצע פעולות גביה עצמאיות כגון הוצאה לפועל כנגד החייב אשר כנגדו תלוי ועומד צו כינוס הנכסים.

בהליך מעורב גם כונס הנכסים הרשמי המהווה צד לכל בקשה או הליך בפני בית המשפט. 

קיימים קווי דמיון רבים בין הליך זה להליך של פירוק חברה וחלק ניכר מהכללים הקבועים בפקודת פשיטת הרגל חלים גם במצבי חדלות פירעון של חברות. ההליך יכול להיפתח לבקשת נושה או נושים וכן לבקשת החייב עצמו, אשר עשוי למצוא בו יתרונות, ובראשם הפטר מחובותיו, שעשוי להינתן לחייב בתנאים מסוימים ויאפשר לו לפתוח דף חדש.

מטרת ההליך, להביא לכך שכל נכסי החייב יכונסו, ימומשו ותמורתם תחולק לנושיו עפ”י סדר הנשייה שבדין ולאחר הוצאות ההליך ושכ”ט בעלי התפקידים. לאחר שכל נכסיו של החייב ימומשו ותמורתם תחולק, או לאחר שהחייב יגיע להסדר עם נושיו שיאושר על ידי בית המשפט או לחלופין לאחר שתוסכם תכנית פירעון עם הכנ”ר והמנהל המיוחד והחייב יוכרז כפושט רגל, יוכל לבקש החייב, בכפוף לתנאים מסוימים, לסיים את הליך פשיטת הרגל ולתת לו צו הפטר- הפוטר אותו מכל חובות העבר למעט חובות שאינם ברי הפטר בדין בהתאם להוראות הדין.

חשוב לציין כי בחודש ספטמבר 2019 יכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח-2018, ותקנותיו,  אשר ישנו באופן דרמטי את ההליכים הננקטים כיום כנגד החייב בכפוף לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש] התש”ם- 1980  שיסודה עוד מהתקופה המנדטורית.

עורך דין חדלות פירעון

במקרים בהם נראה כי אין איך לצאת מהחובות שחונקים אתכם עורך דין חדלות פירעון הינו האדם הנכון ביותר עבורכם. בחודש ספטמבר שנת 2019 נכנס לתוקף בישראל חוק חדש הנקרא חוק חדלות פירעון אשר מטרתו היא לעזור לכל אזרח לשקם את חייו ולחזור לעמוד על הרגליים. בכדי להכיר את החוק לעומקו ולהבין את יתרונותיו, מומלץ להתייעץ עם עורך דין אשר מתמחה בתחום. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל יוכל לענות על כל שאלה שלכם בנושא.

מדוע דווקא עורך דין חדלות פירעון

על מנת להבין מדוע רצוי לשכור דווקא את שירותיו של עורך דין חדלות פירעון, קודם כל חשוב מאוד להבין שישנו הבדל משמעותי בין החוק הישן לחדש, והוא בא לידי ביטוי במספר דרכים:

  • החוק החדש של חדלות פירעון שם את הדגש על שיקומו של האזרח, שלפי חוק זה נקרא “יחיד”. מטרתו לעזור לכל אדם ואדם לפתוח דף נקי וחדש. לעומת זאת, החוק הישן שם את הדגש על ענישה בגין החובות ופחות על האפשרות לפתיחת דף חדש.
  • סוג החקיקה המודרני מאפשר לתהליך לנוע במהירות גבוהה יותר, ישנה פחות בירוקרטיה מה שהופך את ההליך ליעיל וזריז יותר.
  • הגדלת שיעור החוב – כיוון שהנושים הינם הנפגעים העיקריים מכל הליך של הוצאה לפועל או פשיטת רגל, החוק החדש מוצא את הדרך לפגוע בהם כמה שפחות.
  • ניהול הדיונים – בעקבות החוק החדש חל שינוי באחריות על ניהול הדיונים. בניגוד לחוק הישן, כל בעל חוב אשר חובו נמוך מ-15,0000 ₪ יעמוד לדיון בפני רשם הוצאה לפועל ולא בפני בית המשפט כמו שהיה נהוג בעבר. החלטה זאת מקלה על התהליך ומקדמת אותו באופן מהיר ויעיל יותר.

הגשת בקשה בעזרת עורך דין חדלות פירעון

במידה ונקלעתם לחובות, חוק חדלות פירעון יהווה עבורכם פתרון טוב ונכון. בכדי לבדוק את זכאותכם ולהתחיל את התהליך מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי. במשרד עורכי דין נמרוד חיים הראל תמצאו צוות אמין ובעל ותק ושנות ניסיון רבות בתחום. אנו נשמח להעמיד את מיטב עורכי הדין שלנו לשירותכם. הצוות המקצועי שלנו ילווה אתכם יד ביד לאורך התהליך, יבדוק ויאתר עבורכם את הזכויות הרלוונטיות ויהיה אוזן קשבת לכל בקשה.

עו”ד חדלות פירעון – הליך פתיחת תיק בהוצאה לפועל

החלטתם לפתוח תיק בהוצאה לפועל ולהיעזר בשרותיו של עו”ד חדלות פירעון. תפקידו של העורך דין הינו ללוות אתכם החל מרגע פתיחת התיק ועד הרגע בו סך כל החובות שלכם אכן נמחק. אם בעבר תהליך מעין זה היה ארוך ומייגע, כיום בעקבות החוק החדש הנקרא חוק חדלות פירעון, ההליך הפך להיות קצר יותר ופשוט. אם החלטתם שזהו המוצא היחיד שלכם משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל יעמוד לשירותכם ויצעד אתכם לאורך הדרך.

מה תפקידו של עו”ד חדלות פירעון

בספטמבר 2019 נכנס לתוקף החוק החדש הנקרא חוק חדלות פירעון. מטרתו של חוק זה היא לקדם את האזרח, לעזור לו לפתוח דף חדש בחייו ולבנות אותם מחדש. אם פעם הדגש היה על ענישה בגין החובות הקיימים, כיום הדגש הינו על שיקום.

על מנת לצלוח את התהליך ולהפיק ממנו את המרב, עומדת האפשרות בפני כל אזרח להיעזר בשירותיו של עורך דין. מדוע הדבר כדאי ואף רצוי?

  • עורך דין טוב ומקצועי יסקור את המצב הכלכלי שלכם עוד קודם הגשת הבקשה ויסקור את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותכם.
  • עורך דין טוב יבדוק מהן הזכויות המגיעות לכם וידאג למצות אותן עד תום.
  • עורך דין אשר מתמחה בתחום יוכל לתת לכם הנחיות מיוחדות כיצד עליכם לנהוג במהלך הסיטואציה ולעזור לכם להגיע למצב המיטבי ביותר עבורכם.

אין ספק כי עזרתו של עורך דין הינה דבר הכרחי בתהליך מעין זה. עורך דין חדלות פירעון, אשר ילווה אתכם לאורך התהליך, יוכל לספק לכם את השלווה הרצויה והנדרשת בסיטואציה מלחיצה שכזאת.

כיצד בוחרים עורך דין

במידה והחלטתם להיעזר לשירותיו של עורך דין כמובן שישנו צורך לשים דגש על מספר פרטים חשובים. הראשון הינו כמובן ותק וניסיון. דבר נוסף וחשוב לא פחות הינו יחסי אנוש, במיוחד כאשר מדובר בתחום רגיש מעין זה. הרי חשוב שעורך הדין הנבחר יהיה קשוב וסבלני לכל צרכי הלקוח. במשרד עורכי דין נמרוד חיים הראל תוכלו למצוא את עורכי הדין המקצועיים ביותר. יש לנו ותק וניסיון רב בתחום, עובדה שתבטיח את השקט הנפשי שלכם.

עורך דין לענייני פשיטת רגל

כאשר נראה שאין שום אפשרות לצאת מהחובות הכלכליים הלוחצים עלינו, מסתמן כי עורך דין לענייני פשיטת רגל הינו האפשרות האחרונה שלנו. מטרתו של עורך הדין הינה ללוות אותנו החל מהרגע הראשון של הגשת הבקשה לפשיטת רגל, תוך בירור של התנאים והזכויות שלנו שיובילו אותנו אל העתיד המיטבי אליו אנו כל כך משתוקקים. במידה והחלטתם להגיש בקשה, משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל יעמוד לשירותכם החל מהייעוץ הראשוני.

איך לבחור עורך דין לענייני פשיטת רגל

אזרחים רבים במדינת ישראל נקלעים לחובות כלכליים כבדים אשר מובילים אותם להכריז על פשיטת רגל. אין ספק שמדובר בתהליך לא פשוט ולא נעים ולכן על מנת לצלוח אותו בצורה הטובה ביותר, כדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין לענייני פשיטת רגל. בכדי לעשות את הבחירה הטובה ביותר תוכלו לעשות מספר דברים:

  1. שוחחו עם מכרים וחברים – יתכן ואחד מחבריכם הקרובים או הרחוקים יותר עבר תהליך מעין זה, ושכר את שירותיו של עורך דין. המלצות מאנשים קרובים הינן ההמלצות החשובות והטובות ביותר.
  2. בדיקה מקומית – חפשו אחר עורכי דין באזור מגוריכם, יתכן ותגלו כי הבחירה הנכונה נמצאת ממש מתחת לאף שלכם.
  3. חיפוש באינטרנט – בעולם בו לרשתות החברתיות ולאתרי האינטרנט יש מקום של כבוד, הדרך היעילה ביותר הינה לבדוק דרכם. חפשו אחר המלצות או ביקורות והכינו לכם רשימה של עורכי דין מומלצים.
  4. ערכו השוואה – לאחר שמצאתם מספר עורכי דין מומלצים בתחום, חשוב לחייג אל כל משרד באופן ישיר על מנת לשמוע את ההצעה שלהם ולהכיר מעט את הנפשות הפועלות. החיבור בין עורך הדין ללקוח חשוב לא פחות מאשר המקצועיות שלו.

הדרך להכרזה על פשיטת רגל

אלפי תיקים נפתחים מידי שנה בלשכות ההוצאה לפועל ברחבי המדינה. על מנת לדעת שאתם חווים את התהליך בצורה הנכונה ביותר, חשוב שתעזרו בעורך דין. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל מונה צוות גדול ומקצועי של עורכי דין המתמחים בכל הנוגע לפשיטת רגל. אנו ניתן לכן מענה הוגן וראוי עבור כל בקשה שלכם ונדאג למיצוי כל הזכויות שלכם.

עו”ד פשיטות רגל 

כאשר נראה כי כבר אין מנוס והחובות רק הולכים וסוגרים עליכם, עו”ד פשיטות רגל יסייע לכם בבעיה. לעיתים אנו מגיעים לסיטואציות בחיים שמאוד קשה לנו למצוא בהן את האור. במצבים מעין אלו כל עזרה חיצונית תתקבל בברכה. משימתו של עורך הדין היא לעזור לכל אזרח לסגור את הפרק הזה בחייו, ולסייע לו לעלות על השביל הנכון אל עבר שיקום כלכלי. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל ישמח ללוות אתכם בדרך זאת.

תפקידו של עו”ד פשיטות רגל

החלטתם לפתוח תיק בהוצאה לפועל על מנת לשקם את חייכם ולפתוח דף חדש. על מנת למצות את כל זכויותיכם ולפעול בדרך המדויקת ביותר, אתם זכאים להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי המבין את התחום לעומקו. עורך הדין יוכל לעזור לכם להגיע את היעד שלכם בארבעה שלבים:

  1. הגשת בקשה – על הבקשה להיות מפורטת ומדויקת ככל הניתן. ככל שהבקשה תהיה מקצועית יותר כך הסיכויים שלה להתקבל גוברים.
  2. פתיחת הליכים – לאחר דיון בית המשפט יחליט מהו הסכום החודשי אותו תשלמו על מנת לסגור את חובותיכם. גובה הסכום נקבע על פי סך ההכנסות.
  3. דיון נוסף – לאחר פרק זמן של שנה וחצי יתקיים דיון נוסף בבית המשפט או בלשכת ההוצאה לפועל שיכריע מה יהיה המשך התהליך.
  4. צו הפטר – מחיקת החובות או חלקם בהתאם לכל חייב באופן אינדיבידואלי.

פשיטת רגל

כל אדם העומד בפני פשיטת רגל מוצף בקשיים רגשיים רבים. אין מדובר בתהליך קל – לא מבחינה נפשית ולא מבחינת ההתנהלות. יתכן והחוויה תכלול קשיים רבים ומכשולים רבים אותם יש לעבור בדרך. על מנת להקל על חוויה לא פשוטה זאת ניתן להיעזר בשירותיו של עורך דין שיטפל בכל ההליך הבירוקרטי עבורכם, ויוביל אתכם אל מחוז חפצכם בקלות ובמהירות. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל מציע לכם את מיטב עורכי הדין שיהוו לכם משענת בשעת הצורך. הצוות שלנו מסור ומקצועי, בעל שנות ותק וניסיון רב בכל הקשור בנושא פשיטות רגל והוצאה לפועל וילווה אתכם עד הרגע המיוחל בו הכול יהיה מאחוריכם.

עורך דין פשיטת רגל

הליך של פשיטת רגל אינו דבר של מה בכך, הוא כרוך בקשיים רבים ולעיתים אין מנוס מאשר להשתמש בשירותיו של עורך דין פשיטת רגל. עורך דין יכול להביא אותנו אל היעד המיוחל בדרך קצרה ומהירה יותר מאשר היינו עוברים את התהליך לבד. לכן חשוב מאוד כי כאשר אנו בוחרים את עורך הדין שילווה אותנו בתהליך, נעשה זאת בצורה הטובה ביותר לאחר מחשבה מוקדמת. במידה ואתם אכן עומדים לפני תהליך מעין זה, משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל ישמח לעמוד לשירותכם.

איך בוחרים עורך דין פשיטת רגל

אתם ניצבים לפני אחת ההחלטות החשובות ביותר בחייכם והיא בחירתו של עורך דין. פעמים רבות עצם בחירת עורך הדין ביכולתה להשפיע על כל העתיד שלכם. מכיוון שמדובר בנושא רגיש גם כך, חשוב מאוד להקפיד על בחירה נכונה. לשם כך ניתן לעשות מספר דברים:

  1. התייעצות – החלטות מעין אלו חשוב לקבל רק לאחר קבלת ייעוץ מהאנשים הקרובים לנו, אלו שאנו יודעים בוודאות שמעוניינים ברווחה שלנו. יתכן ומישהו ממעגל החברים שלכם, המצומצם או הרחב, נעזר בשירותיו של עורך דין טוב ויוכל לתת לכם המלצה.
  2. בדיקה באינטרנט – כיום ניתן למצוא ברחבי האינטרנט תגובות וביקורות רבות לגבי כל דבר, כך גם לגבי עורכי דין. תוכלו לשוטט ברחבי האינטרנט ולקרוא לגבי כל אחד ואחד מערכי הדין הקיימים בשוק האם השירות שלהם טוב ונכון עבורכם או לא. אל תבחרו ללא ביקורת.
  3. שיחות טלפון – אחת הדרכים הנוספות היא על ידי שיחה אישית טלפונית או פרונטלית עם עורך הדין המבוקש. שיחות אלו יכולות לתת מעט אינדיקציה על אופיו ושיטת עבודתו של עורך הדין וכן על החיבור עמו.

המשמעות של בחירת עורך דין פשיטת רגל

בחירת עורך דין הינה חלק חשוב וקריטי מאוד מתהליך הכרזת פשיטת הרגל, ככל שעורך הדין שנבחר יהיה מקצועי יותר יתכן והתהליך יתקדם בצורה טובה ומשמעותית יותר. במשרד עורכי דין נמרוד חיים הראל תוכלו למצוא צוות מקצועי שעיקר התמחותו הינה בנושאי פשיטת רגל והוצאה לפועל. לאחר ניסיון של שנים רבות אנו מבטיחים לכם את התוצאות הטובות ביותר עבורכם.

עורך דין מומחה לפשיטת רגל

ידוע לכולם כי כאשר אדם נקלע למצב של חובות כבדים, הדרך היעילה ביותר לצאת מהם היא על ידי סיוע של עורך דין מומחה לפשיטת רגל. מטרתו של העורך דין הינה להגיע בסופו של דבר למצב בו הלקוח מקבל צו הפטר בו למעשה נמחקים כל חובותיו. אין ספק כי זהו תהליך שניתן לעשות גם באופן עצמאי, אך התהליך הופך להיות מסורבל וכבד יותר – ויתכן כי גם התוצאות המיוחלות לא באמת תגענה. במידה ואתם עומדים בפני תהליך שכזה, משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל ייתן לכם מענה ראשוני בנושא.

בחירת עורך דין מומחה לפשיטת רגל

אין ספק כי אחת הבחירות החשובות ביותר שנעשה במהלך תהליך פשיטת רגל הינה בחירת עורך הדין. על מנת לבחור נכון חשוב מאוד לשים דגש על מספר פרמטרים חשובים וקריטיים והם:

  • שנות ותק וניסיון – מכיוון שמדובר בנושא רגיש מאוד שביכולתו להשפיע על כל מהלך חיינו העתידיים, חשוב מאוד לבחור את עורך הדין בעל הניסיון הרב ביותר בנושא. ככל שלעורך הדין הנבחר יהיה יותר ניסיון בתחום, הוא ידע כיצד להוביל אותנו בבטחה אל הדרך הנכונה.
  • פניות – חשוב מאוד לבחור בעורך דין או משרד עורכי דין בעלי פניות רבה שיוכלו לספק לנו את ההרגשה כי המקרה שלנו חשוב להם וכי יש להם את כל הזמן שבעולם לעמוד לרשותנו.
  • יחסי אנוש – נושאים כלכליים הינם נושאים רגישים מאוד ולכן חשוב כי גם עורך הדין הנבחר יהיה בעל רגישות. יחסי אנוש הינם פרמטר חשוב מאוד כאשר אנו בוחרים את זה שילווה אותנו בדרך.

כניסה לתהליך עם עורך דין מומחה לפשיטת רגל

השלב החשוב ביותר בכל תהליך פשיטת הרגל הוא ההבנה כי אכן אנו צריכים עזרה. פעמים רבות אנשים חווים בושה וחוסר נעימות בכל הקשור למצבם הכלכלי ולכן אינם פונים לגורמים מוסמכים שיעזרו להם. במשרד עורכי דין נמרוד חיים הראל תמצאו צוות חם, אנושי ומקצועי שיקל עליכם את התהליך – תוך שמירה על דיסקרטיות מוחלטת. אנו נלווה אתכם אל עבר היעד המבוקש ולא נשקוט עד אשר נצליח להשיג עבורכם את השקט הנפשי והחופש הכלכלי אליו אתם משתוקקים.

בדיקת פשיטות רגל

אזרחים רבים במדינת ישראל נקלעים לחובות בכלל, ובעקבות משבר נגיף הקורונה (COVID-19) בפרט, מהם מתקשים האזרחים לצאת. על מנת להרים חזרה את הראש מעל המים תוך הסדרת החובות, קיימת אפשרות עבור כל אזרח לבצע בדיקת מסלול אפשרי להסדרת חובותיו בין באמצעות הליך של פשיטת רגל / חדלות פירעון, בין באמצעות הסדר נושים באמצעות האפשרויות העומדות בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע"ח-2018 ו/או באמצעות התיקונים לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז-1967, ואולי אף באמצעות הסדר נושים מחוץ לכותלי ההוצאה לפועל וללא הליך של בדיקת פשיטות רגל / חדלות פירעון. מטרתה של בדיקה זאת הינה בין היתר לבדוק אם אכן קיימת הזכאות לפתוח בהליך של כינוס נכסים / מתן צו לפתיחת הליכים ובתוך כך להכריז על פשיטת רגל / צו לשיקום כלכלי, ובכך לאחר מתן הפטר לסגור את החובות ולהתחיל דף חדש ללא חובות ברי הפטר בהתאם להוראות הדין. לקבלת יעוץ ראשוני בנושא תוכלו להיעזר במשרד עורכי הדין נמרוד חיים הראל שיספקו מענה לכל שאלה ומתן ייעוץ הולם בהתאם לנסיבות האישיות של כל אזרח ואזרח.

מהו תהליך בדיקת פשיטות רגל

במידה והחובות שלכם רק הולכים וגדלים, ומאידך אינכם מצליח לכסות את החובות באמצעות ההכנסות הקיימות, ואתם מוצאים את עצמכם בחששות גדולים לקראת כל סוף חודש, אולי כדאי לכם לשקול אפשרות להתחיל בהליך של פשיטת רגל / חדלות פירעון . כאשר נראה שאין מוצא, אפשרות זו יכולה להיות הטובה ביותר עבורכם בכדי להתחיל דף חדש בחיים הכלכליים. על מנת לעשות זאת, השלב הראשון יהיה בדיקת זכאות והתאמה להליך פשיטת רגל / חדלות פירעון, כלומר לבדוק האם אכן אתם זכאים לכך ומתאימים להליך. במידה ואכן תמצא זכאותכם והתאמתכם יחל תהליך שבין שנה וחצי לכארבע שנים (תלוי בנסיבות התיק) אשר בסופו תעמדו בפני שלושה פתרונות אפשריים בהתאם לשיתוף הפעולה בהליך וכמפורט להלן:
1. ביטול ההליכים - במידה ולאחר בדיקה מקיפה מתגלה כי החובות נוצרו שלא בתום לב ובכוונה תחילה על מנת להונות, תישקל האפשרות לבטל את כל ההליכים. 2. הפטר לאלתר - לאחר שנה וחצי של תהליך תינתן הזכאות לפטור מלא מכל החובות. אפשרות זאת קיימת עבור אנשים דלי אמצעים שאין ביכולתם לשלם ולו חלק קטן מהחוב ולעיתים ובנסיבות חריגות אף בשל מצב בריאותי קשה. 3. תכנית פירעון - לאחר בדיקה עמוקה ומקיפה יחד עם המנהל המיוחד / הנאמן המלווה את החייב מטעם הכנ"ר / הממונה תיבדק מהי התוכנית הטובה והמתאימה ביותר על מנת לשלם את סך כל החובות בהתאם כמובן ליכולת הכלכלית וביחס לסך תביעות החוב שנתבעו בהליך ושאושרו בפועל ע"י המנהל המיוחד / הנאמן. הבדיקה תכלול את כל רכושו של החייב כולל סך הכנסותיו בקיזוז הוצאות המחיה למינימום מחיה בכבוד ותאפשר לחייב לפרוס את החובות מתוך מתווה שייקבע מראש בהסכמת ואישור החייב והכנ"ר / הממונה.

תחילת תהליך בדיקת פשיטות רגל

אין כל ספק שמדובר במצב לא נעים ולעיתים אף מבייש לעמוד בפני בעל החוב/ות שלנו ללא יכולת לשלמם. מלוות אותנו תחושות בושה, מועקה ולעיתים קרובות אף פחד וחשש מהעתיד הלא נודע ביחס לפעולות הגבייה שינקטו כנגדנו הנושים השונים כגון, עיקולי המשכורת ו/או עיקולי בנקים, הוצאת מיטלטלין ורכוש מדירת המגורים, הגבלות יציאה מהארץ והגבלות על רישיון הנהיגה וכיו"ב. חשוב שנדע שישנו פתרון: מטרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע"ח-2018 ומטרת התיקונים לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז-1967 בהקשר להליך פשיטת רגל / חדלות פירעון, והינה לאפשר לכל אזרח ואזרח במדינת ישראל להתחיל דף חדש ללא חובות וללא נושים ולחיות בכבוד הראוי לו כמובן בכפוף להוראות הדין ולחובות ברי הפטר. על מנת להתחיל את התהליך בצורה הטובה ביותר, מומלץ להיעזר בשרותיו של עורך דין המתמחה בתחום שילווה אתכם יד ביד לכל אורך ההליך. במשרד עורכי הדין נמרוד חיים הראל תוכלו למצוא עורכי דין המתמחים בנושא זה ויוכלו להוביל אתכם בדרך הנכונה ביותר עבורכם לפתיחת דף חדש ונקי מחובות.

הגשת בקשה לפשיטת רגל

החיים לא תמיד מתנהלים כמו שציפינו, ישנם מקרים רבים בהם נספוג הפסדים כלכליים גדולים העשויים לדחוף אותנו לכיוון הגשת בקשה לפשיטת רגל / חדלות פירעון. הליך פשיטת רגל, ועפ"י החוק החדש ששינה את שם ההליך לחדלות פירעון, אינו הליך נעים עבור אף אדם, הוא כולל מפח נפש גדול ולעיתים אף מבוכה רבה, תוך חדירה גדולה לפרטיות החייב. שכן מבקש ההליך לפשיטת רגל / חדלות הפירעון מגיש פעם בחודשיים דו"ח דו חודשי המשקף את התנהלותו היום-יומית של המבקש כאשר מחד מטרת הדו"חות לבדוק כי אכן מתחיל תהליך מאוזן של שינוי ובקרה כלכלית אצל המבקש, ומאידך שליטה ובקרה על הכנסות והוצאות החייב בכדי לנתב את ההכנסה הפנויה ככל שתהא לטובת קופת הכינוס / קופת ההליך, לטובת חלוקה לנושים עפ"י סדר הנשייה הקבוע בדין. מנגד, בכוחו לתת מענה ראוי כאשר נראה שאין שום אפשרות אחרת לצאת מהחובות הלוחצים אותנו. במשרד עורכי דין נמרוד חיים הראל תוכלו למצוא את מיטב עורכי הדין שיעמדו לשירותכם במידה ואתם עומדים בפני הליך מאתגר מעין זה.

השלבים עבור הגשת בקשה לפשיטת רגל

מטרתו של הליך פשיטת רגל הינה לאפשר לכל אדם ואדם במדינת ישראל לחיות בכבוד ולפתוח דף חדש חלק ונקי בהתנהלותו הכלכלית ללא חשש מעיקולים שונים, עיכובי יציאה מהארץ מתמשכים, הגבלות על רישיון הנהיגה וכיו"ב. על מנת להגיש בקשה לפשיטת רגל / חדלות פירעון ולהכריז על פשיטת רגל / צו לשיקום כלכלי בפועל, יש לעבור מספר שלבים: 1. תחילה יש להגיש בקשה לכונס נכסים הרשמי (כנ"ר) / הממונה על מנת שיעבור על כל הפרטים ויבדוק אם אכן קיימת הזכאות לתת צו כינוס נכסים / צו לפתיחת הליכים כנגד המבקש (במקרה שהבקשה הוגשה על ידו ולא ע"י נושה) ובתוך כך לאחר מכן להכריז על פשיטת רגל / צו לשיקום כלכלי. כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) / הממונה בודק שאכן הוגשו כל המסמכים וכי כל הטפסים מולאו כראוי על מנת לבחון את זכאותו ויכולתו הכלכלית של המבקש ולהתאים לו מתוך כך את גובה תשלום צו הכינוס / צו לפתיחת הליכים החודשי שעל המבקש לשלם.
2. בשלב הבא, לאחר שהתקבלה התשובה כי אכן קיימת זכאות לתת צו כינוס נכסים / צו לפתיחת הליכים כנגד המבקש (במקרה שהבקשה הוגשה על ידו ולא ע"י נושה), ובתוך כך לאחר מכן לפשיטת רגל / צו לשיקום כלכלי, בית המשפט / כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) / הממונה לפי העניין מוציאים צו כינוס נכסים / צו לפתיחת הליכים כנגד המבקש אשר מטרתו בין היתר לכנס את נכסיו וזכויותיו השונות של המבקש – תוך עיכוב הליכים גורף כנגד כל פעולות הנושים מלדרוש ולגבות את כספם. בזמן זה מתמנה עורך דין שהינו ידו הארוכה של כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) / הממונה ולעיתים גם של בית המשפט אשר נקרה מנהל מיוחד / נאמן, שתפקידו לבדוק מהן הסיבות לחובות הכספיים של המבקש והאם אכן לא קיימת לו אפשרות לשלמם שכן הוא חדל פירעון. במקביל, על בעלי החובות הנושים להגיש תביעות חוב לכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) / הממונה תוך 6 חודשים ממועד מתן צו הכינוס / צו לפתיחת ההליכים. 3. בשלב שלאחר מכן, מתקיים דיון משפטי בבית המשפט האם יש מקום להכריז על אדם פושט רגל / צו לשיקום כלכלי או שיש לבטל את ההליך כנגד המבקש מכל סיבה אחרת ולהחזירו להתמודד עם נושיו במסגרת כתלי ההוצאה לפועל. ככל שייקבע כי יש להכריז על המבקש כפושט רגל / צו לשיקום כלכלי, יגיע המבקש בדרך כלל לדיון זה עם תכנית פירעון מוסכמת ע"י כונס הנכסים הרשמי (כנ"ר) / הממונה וכן ע"י המנהל המיוחד / נאמן שבסופה וככל שיעמוד בה המבקש, יקבל זה האחרון הפטר מחובותיו והם למעשה יימחקו.

ליווי משפטי בתהליך בהליך פשיטת רגל

הגשת בקשה לפשיטת רגל / חדלות פירעון מלווה בחששות רבים וכבדים וכן בצורך לשתף פעולה ולדייק דוחות החודשיים. על מנת לעבור ולצלוח את התהליך בצורה הטובה ביותר רצוי ואף מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום ספציפי זה. במשרד עורכי דין נמרוד חיים הראל תוכלו למצוא עורכי דין קשובים, מסורים ומקצועיים שיתנו לכם מענה לכל שאלה או בקשה או סוגיה בתחום הליך פשיטת רגל / חדלות הפירעון. אנו נלווה אתכם החל מהשלב הראשוני ביותר ועד לסוף התהליך על מנת שתוכלו להשאיר את החובות מאחוריכם ולהתחיל חיים חדשים.

צו תשלומים בפשיטת רגל

צו תשלומים בפשיטת רגל הינו חלק משמעותי וגדול מהליך פשיטת הרגל. כאשר מגיע אזרח לפתוח תיק, ידוע כי אין ביכולתו לשלם את כל גובה חובותיו ולכן קיימת האפשרות לפרוס לו את התשלומים בצורה שתהיה נוחה עבורו ותיתן מענה לקשיים הרבים המלווים אותו. במידה ואתם עומדים בפני תחילתו של תהליך זה, משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל יעמוד לרשותכם לכל שאלה או מתן עזרה.

כיצד נקבע צו תשלומים בפשיטת רגל

על מנת להקל על בעל החוב מצד אחד ולא לפגוע בנושים מצד שני כונס הנכסים, לאחר דיונים, קובע צו תשלומים מסוים המחייב את היחיד בתשלום חודשי קבוע שלא יכביד עליו יתרה על המידה. על מנת לקבוע את גובה התשלום כונס הנכסים בוחן מספר פרמטרים: 1. סך הכנסות - כונס הנכסים בוחן את סך הכנסותיו של היחיד המגיש בקשה עבור פשיטת רגל. לפי סך ההכנסות נבדקת האפשרות לתשלום שלא תפגע במהלך חייו של החייב. בנוסף להכנסות הקבועות משכר העבודה נלקחות בחשבון גם הכנסות משתנות כגון פנסיה, קצבאות ועוד. 2. סך הוצאות - בנוסף לבדיקת ההכנסות כונס הנכסים בודק גם את סך ההוצאות החודשיות של החייב. למשל תשלום חשמל, מיסים, חינוך ילדים, מזון, אינטרנט, תחזוקת רכב ועוד. כל הוצאה נלקחת בחשבון על מנת להגיע לסכום המדויק ביותר. רק לאחר בדיקה של כל הפרטים הללו כונס הנכסים עושה חישוב בו הוא מחליט מהו גובה הסכום המקסימלי אותו החייב יכול לשלם ולעמוד בתשלום.

עזרת עורך דין מתמחה בפשיטות רגל

בתהליכים מעין אלו עזרתו של עורך דין הינה חשובה והכרחית עד מאוד. עורך דין טוב המתמחה ומתמצה בתחום יכול לעזור לכם להגיע לסך התשלומים המינימלי ביותר על ידי הגשת בקשה מפורטת, מנומקת ומסודרת. כלומר על ידי עזרה של עורך דין יכול לגדול הסיכוי לקבל את מבוקשכם. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל מתמחה בנושאי פשיטת רגל וכן הוצאה לפועל. לאחר עבודה על מספר תיקים רב בתחומים אלו אנו יכולים להתחייב בפניכם כי נוכל להביא אתכם אל התוצאה הרצויה. הצוות שלנו מסור, מקצועי ואמין וילווה אתכם בבטחה אל עבר ההסדר הטוב ביותר עבורכם.

תשלום פשיטת רגל

תשלום פשיטת רגל הינו חלק משמעותי מכל תהליך של בקשה לפשיטת רגל. אזרחים רבים בישראל סוחבים איתם חובות רבים כאשר הדרך העיקרית לטפל בהם היא על ידי הכרזה על פשיטת רגל. כיוון שבסיטואציה מעין זאת ידוע שלבעל החוב אין אפשרות רבה מידי לשלם את חובו, בית המשפט וההוצאה לפועל מאפשרים לבעל החוב לפרוס את חובו ולשלם אותו בתשלומים קטנים שלא יכבידו עליו. לפרטים נוספים בנושא זה, פנו אל משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל.

קביעת תשלום פשיטת רגל

על מנת לקבוע מהו גובה התשלום אותו יכול החייב לשלם, נערכות מספר בדיקות. תחילה נבדקות סך הכנסותיו של החייב. אין מדובר רק בהכנסות קבועות המהוות מקור פרנסה אלא גם בהכנסות אשר אינן קבועות כגון קצבאות, הכנסות משתנות ועוד. דבר נוסף אותו יש לבדוק הינו סך ההוצאות. עבור כל משפחה ומשפחה סך ההוצאות משתנה. מדובר בהוצאות קבועות ומשתנות כגון תשלום חשמל, ארנונה, שכירות או משכנתא, הוצאות חינוך, אחזקת רכב, כבלים ואינטרנט ועוד. כל הוצאה ולו הקטנה ביותר נלקחת בחשבון על מנת להבין מהו סדר הגודל של המצב הכלכלי השורר בבית. לאחר קבלת כל הנתונים על כונס הנכסים לעשות חישוב שיקבע מהו גובה הסכום המקסימלי אותו יכול החייב לשלם מידי חודש, זאת מבלי לפגוע באיכות חייו ולהגביל אותו בצורה חונקת מידי. מטרת הבדיקה הינה לאפשר לחייב ולבני משפחתו לחיות בצורה נאותה ומכבדת למרות הסיטואציה אליה הם נקלעו. את התשלומים על החייב לשלם בכל חודש באופן מקוון או בעזרתם של שוברי תשלום.

עורך דין פשיטת רגל בעל ניסיון רב לשקט נפשי<.h3>

הליך פשיטת רגל הינו עמוס רגשות, חששות ופחדים בנוסף להליך הבירוקרטי שהוא כולל. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל בעל ניסיון רב בייצוג של חייבים. עורכי הדין שלנו בעלי ניסיון רב וותק של שנים רבות בתחום פשיטת רגל. הצוות שלנו ליווה מקרים רבים של חייבים החל מרגע פתיחת התיק ועד לסיומו של התהליך בו מתקבל צו הפטר. במהלך התהליך כל לקוח ולקוח שלנו מקבל יחס אישי וחם וכן תמיכה רגשית החשובה לא פחות בהליך רגיש מעין זה.

תביעת חוב בפשיטת רגל

תביעת חוב בפשיטת רגל הינה דבר נפוץ. גם כאשר החל תהליך של פשיטת רגל תיתכן סיטואציה בה הנושים דורשים את חובם. על מנת לשמור גם על זכויותיהם של הנושים קיימת האפשרות של תביעת חוב בפשיטת רגל. ישנה חשיבות גדולה לעזרתו של עורך דין דווקא בתחום ספציפי זה כיוון שמדובר בנושא רגיש עד מאוד. בכדי לקבל יעוץ מקצועי תוכלו לפנות למשרדנו, עורכי הדין נמרוד חיים הראל, לקבלת מידע ועזרה בנושא.

מהי תביעת חוב בפשיטת רגל

כאשר בעל חוב מתחיל בהליך של פשיטת רגל, הופכת זכאותם של הנושים לגבות ממנו את החוב לקשה יותר – מה שהופך אותם לנפגעים העיקריים בסיטואציה הזאת. רק לאחר שמתקבלת הודעה מכונס נכסים הנושים יכולים להגיש תביעת חוב יחד עם כל המסמכים הנדרשים על מנת לדרוש את המגיע להם. תהליך הגבייה כולל מספר שלבים: 1. הגשת התביעה - את התביעה יש להגיש עד חצי שנה ממתן צו הכינוס על ידי כונס הנכסים. אל הבקשה יש לצרף את כל המסמכים הדרושים והאסמכתאות המעידות כי החוב אכן קיים. את הבקשה הכונס מעביר אל הנאמן המנהל את התיק עבור החייב. 2. במידה והנושה מיוצג על ידי עורך דין, יש להגיש תביעת חוב באופן מקוון לכונס הנכסים הרשמי. גם במקרה זה התביעה עוברת אל הנאמן אשר מנהל את התיק והוא יהיה זה אשר ידון בה. 3. במקרים מיוחדים בהם לא הייתה באפשרותו של הנושה להגיש את התביעה בתוך חצי שנה תינתן האפשרות להגיש את התביעה גם לאחר מכן.

עורך דין לתביעת חוב בפשיטת רגל

בכדי לגבות את החוב מחייב הנמצא בהליך פשיטת רגל יש להגיש בקשה מיוחדת. הליך זה דורש מעקב ופניות רבה מצד הנושים. פעמים רבות בכדי לייעל את התהליך ניתן להיעזר בשירותיו של עורך דין אשר יתמודד מול כל ההליך הבירוקרטי וייתן לכם את הפניות הנפשית לעסוק בתחומים אחרים. משרד עורכי דין נמרוד חיים הראל עוסק בתחומים אלו במשך שנים רבות. הותק והניסיון הרב שצברנו במהלך השנים מאפשר לנו להתמודד עם סוגי תיקים רבים ולאפשר לכל אזרח להחזיר אליו את האבדה שלו.
הקודם
הבא

הגבלת אחריות:

אין לראות במידע המובא באתר אינטרנט זה התייחסות למקרה מסוים ו/או לנסיבות ספציפיות.

המידע אינו בהכרח נכון, שלם ו/או מעודכן. המידע אינו מהווה ייעוץ משפטי לא במישרין ולא בעקיפין. מטרת האתר היא הצגת תחומי עיסוק המשרד ופועלו. ייעוץ משפטי יינתן אך ורק בהתייעצות ישירה עימנו ובהתאם לנוהלי המשרד.

חיפוש באתר

צרו קשר כעת ונוציא אתכם לדרך חדשה​

מאמרים שאולי יעניינו אותך

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות